14 Temmuz 2011 Perşembe

En 5

 DİNO ZOFF
İlk resmi maçında 5 gol yiyen bir kaleciden Yashin ve Banks ile birlikte yüzyılın en iyi üç kalecisinden birine... kupa kazanamayan gelmiş geçmiş en iyi takım olan Brezilya'yı yenen ve o yıl kupayı kaldıran İtalya'nın efsane kalecisi ve kaptanı. 42 yaşında futbolu bıraktığında hala milli takımdaydı.

 SEPP MAIER
Lakabı kedi olan Maier Almanya'da 20. yüzyılın kalecisi seçilmiştir.Gerek kulüp bazında gerek milli takımlarda kazandığı 15 şampiyonluk onun bu ünvanı boşuna almadığının göstergesidir.

 LEV YASHIN
FIFA tarafından yüzyılın kalecisi seçilmiştir. Giydiği siyah kazakla Kara Panter lakabını  almıştır. Yaptığı inanılmaz kurtarışlarla Rus futbolunun yükselmesinde en önemli pay onundu.

 PETER SCHMEICHEL
O iyi bir kaleci değildi. Kaleciden de öte bir oyuncuydu.Tek başına bir takım hüviyetindeydi. Duruşu , liderliği, oyun okuyuşu.... Onun zamanında gerçekten iyi kaleciler vardı. Schmeichel o yüzden daha fazlasıydı.
GORDON BANKS
Refleksleri ve çabukluğu ile ada futbolunun gelmiş geçmiş en iyi kalecisidir. Ona Bank of England lakabı boşuna takılmamıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder